banner-1800x447

Tentoonstelling

Update:

In verband met het coronavirus is Museum Klok & Peel tot 6 april gesloten. Dit houdt in dat ook de tentoonstellingen, waaronder Death Valley De Peel, niet te bezoeken zijn. Met het nemen van dit besluit handelen wij in het belang van de veiligheid en gezondheid van onze vrijwilligers en bezoekers.

Hoewel wij natuurlijk veel liever bezoekers, van jong tot oud, over de vloer hebben, volgen wij hierin de richtlijnen en besluiten van het RIVM/ kabinet, alsmede de adviezen van de voorzitters van de veiligheidsregio's van de provincie Noord-Brabant.

Wij vragen om uw begrip in deze en hopen u op 7 april, gezond en wel, weer terug te zien.

 

Drieluik 75 Years of Stories to Remember

In Museum Klok & Peel is de venstertentoonstelling Death Valley De Peel opgebouwd. Deze tentoonstelling is geschikt voor jong en oud. Ontdek wat er in De Peel tussen 1940-1945 heeft plaatsgevonden. Bekijk bijzondere filmfragmenten, foto’s en objecten, zoals brokstukken van gecrashte vliegtuigen. Luister naar de unieke interviews van overlevenden en nabestaanden. Of neem een kijkje in de nagebouwde schuilkelder.

De tentoonstelling Death Valley De Peel is het tweede deel van het drieluik waarin de onderwerpen ‘klok’ en ‘Peel’ zijn gekoppeld aan WOII in Museum Klok & Peel. Het eerste deel, de tentoonstellingen ‘Klokkenroof!- Plundered Bells’ en ‘Meisjes van Toen’, zijn eind 2017 geopend.

Nieuws! Vanaf 17 april is het slotstuk van het drieluik te bezoeken. De tentoonstelling 'Klokken voor Amerika' is het spectaculaire derde deel van het drieluik 75 Years of Stories to Remember. Houd deze website in de gaten voor het laatste nieuws.

Tentoonstelling Death Valley De Peel (NL/EN)

Wat is er gebeurd tijdens WOII in De Peel? In deze venstertentoonstelling komen de Peelverhalen uit WOII samen.
Lees meer

Klokkenroof!- Plundered Bells (NL/EN)

Klokken werden omgesmolten tot wapentuig. In deze tentoonstelling staat de roof van de klokken in de jaren 1942-1943 in Europa centraal.
Lees meer

Meisjes van Toen

De tentoonstelling 'Meisjes van Toen' gaat over meisjes die WOII hebben meegemaakt. De oorlog was nog maar net voorbij toen een tekenleraar zijn...
Lees meer

Ook te zien in Museum Klok & Peel:

De Peel aan Zee

Loop tussen de oerdieren. Wist je dat Museum Klok & Peel een nieuwe afdeling heeft, waarin je terugreist naar de oertijd?  In de ‘De Peel aan Zee’ zal je...
Lees meer

Klank van de Lage Landen

“De social media van nu zijn de radio van gisteren en de beiaarden van eergisteren". Klokken en beiaarden vormen de meest welluidende...
Lees meer