banner-1800x447

Routes

In het landschap van De Peel is nu niet veel meer te zien van de verwoestingen die tijdens WOII zijn aangericht. Toch zijn hier onvoorstelbaar veel levens voor het leven getekend.

Om een indruk te geven van wat er zich hier heeft afgespeeld, hebben diverse initiatiefnemers, waaronder Death Valley De Peel en Routebureau Brabant, een WOII routenetwerk ontwikkeld. Op de belangrijke (historische) punten op de fietsroutes heeft Death Valley De Peel, in samenwerking met de Peelgemeenten, informatieborden geplaatst. Via deze website kun je de routes downloaden, of wordt de pagina weergegeven waar ze digitaal beschikbaar zijn. Heb je liever een gedrukt exemplaar? In Museum Klok & Peel liggen ze (gratis) voor je klaar.

Fietsen door Death Valley De Peel

Ruim 400 km fietsen langs ca honderd oorlogsgebeurtenissen. De fietsroutes leiden u naar herdenkingsmonumenten en memorabele plekken uit de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Liberation Route: Death Valley De Peel/ Asten

De bezoeker fietst o.a. langs Museum Klok & Peel, de Peel-Raamstelling en het Wehrmachtshuisje. De Liberation Route Brabant is één van de Brabantse toproutes.

Lees meer

Fietsen in Death Valley De Peel

Deze fietstocht voert u langs gebeurtenissen uit WOII. De aangegeven fietsroutes leiden langs gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in WOII. Voor het fietsen van de routes ......

Lees meer

Bevrijdingsroute Someren

Stichting Someren Natuurlijk/VVV Someren heeft in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding een fietstocht uitgezet langs een aantal memorabele plekken in Someren die herinneren..

Lees meer

Bevrijdingsroute Laarbeek

De aangegeven fietsroutes leiden langs gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in WOII. Voor het fietsen van de routes volgt u de aangegeven knooppunten.

Lees meer

De Peel bevrijd: Deurne

Ook in Deurne zijn diverse fietsroutes ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie over de drie routes in het kader: 'Deurne Herdenkt'. Daarnaast kunt u in het kader van 'De Peel bevrijd' een ,,,,

Lees meer

Fietsroute Gemert Bevrijdt

Fiets een prachtige route door Gemert-Bakel met de fietsroute 'Gemert bevrijdt'. Start: Ridderplein Gemert. Lengte: 51 km.  Download route beschikbaar.

Lees meer

75-Jaar bevrijding Geldrop-Mierlo

Een prachtige fietsroute in het kader van 75 jaar bevrijding. De fietsroute (ca. 31 km) loopt overwegend langs het netwerk van fietsknooppunten.

Lees meer