banner-1800x447

Routes

In het landschap van De Peel is nu niet veel meer te zien van de verwoestingen die tijdens WOII zijn aangericht. Toch zijn hier onvoorstelbaar veel levens voor het leven getekend.

Om toch een indruk te geven van wat er zich hier heeft afgespeeld, hebben diverse initiatiefnemers, waaronder Death Valley De Peel, een WOII routenetwerk ontwikkeld. Op de belangrijke (historische) punten op de fietsroutes plaatst DVDP, in samenwerking met de Peelgemeenten, informatieborden. Op de fietsroute 'Fietsen in Death Valley De Peel' zijn inmiddels al 30 borden geplaatst. De komende maanden worden er ook borden op andere routes geplaatst. Hou de website in de gaten voor het actuele overzicht. Tip: Liever een gedrukt exemplaar? In Museum Klok & Peel liggen ze voor je klaar.

Liberation Route: Asten

Beschikbaar vanaf september 2019: De bezoeker fietst o.a. langs Museum Klok & Peel, de Peel-Raamstelling en het Wehrmachtshuisje. De Liberation Route Brabant is één van de Brabantse toproutes.

Lees meer

Fietsen in Death Valley De Peel

Deze fietstocht voert u langs gebeurtenissen uit WOII. De aangegeven fietsroutes leiden langs gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in WOII. Voor het fietsen van de routes ......

Lees meer

Bevrijdingsroute Someren

Stichting Someren Natuurlijk/VVV Someren heeft in het kader van de viering van 75 jaar bevrijding een fietstocht uitgezet langs een aantal memorabele plekken in Someren die herinneren .....

Lees meer

Bevrijdingsroute Laarbeek

De aangegeven fietsroutes leiden langs gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in WOII. Voor het fietsen van de routes volgt u de aangegeven knooppunten.

Lees meer

De Peel bevrijd: Deurne

Ook in Deurne zijn diverse fietsroutes ontwikkeld. Klik hier voor meer informatie over de drie routes in het kader: 'Deurne Herdenkt'. Daarnaast kunt u in het kader van 'De Peel bevrijd' een ,,,,

Lees meer

Fietsroute Gemert Bevrijdt

Fiets een prachtige route door Gemert-Bakel met de fietsroute 'Gemert bevrijdt'. Start: Ridderplein Gemert. Lengte: 51 km.  Download route beschikbaar.

Lees meer