Fietsroute 1: Liberation Route: Route Asten (nieuw!)

 

Beschikbaar vanaf september 2019: De bezoeker fietst o.a. langs Museum Klok & Peel, de Peel-Raamstelling en het Wehrmachtshuisje.

De Liberation Route Brabant is één van de Brabantse toproutes. Deze worden ingezet ter profilering van Brabant als dé routeprovincie. De route wordt daarom zo zichtbaar mogelijk gemaakt met onder andere bewegwijzering onder de knooppuntenborden en informatiepanelen op strategische plekken.

Vrijwilligers van VisitBrabant Routebureau zorgen voor plaatsing van, en onderhoud aan, deze borden.

Met de Liberation Route Brabant fiets je langs iconische oorlogsverhalen in Brabant. Voor elke route wordt er een thematische routekaart met extra achtergrond informatie gemaakt met een verwijzing naar de persoonlijke verhalen welke zijn opgetekend door Brabant Remembers en de Liberation luisterzuilen van Liberation Route Europe.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het ontwikkelen van een toproute in Brabant zodat we hiermee fietsers verleiden tot een meerdaags bezoek aan Brabant. De route wordt gelanceerd in september 2019, vanaf dat moment zijn de routekaarten verkrijgbaar bij o.a. VVV’s, WOII musea, verblijfsaccommodaties en in de webshop van VisitBrabant.

Vorige pagina Tentoonstelling