banner-1800x447

Mariaoord Ommel

Tijdens het project Death Valley De Peel kregen meerdere oorlogsverhalen uit de Peel een iconische lading. Een van die verhalen was 'De dag dat Maria niet keek', over een tragedie in de families Michiels en Klaus tijdens de bevrijding van het Astense kerkdorp Ommel. Een enkele granaatinslag kostte elf leden van deze families het leven.

In het bedevaartsoord Ommel speelden zich tijdens de bevrijding meer buitengewoon dramatische oorlogsverhalen af. Zoals de slachting onder een groep Duitse cavaleristen te paard door oprukkende Engelse gepantserde eenheden. Of de bevrijding van Ommel zelf, waarbij tweederde van het dorp in vlammen opging.

Park van Vrede

De vreedzame bedevaartsplaats Ommel werd met zoveel oorlogsleed overvallen, dat de Werkgroep Renovatie Processiepark Ommel een paar jaar geleden besloot om het lokale processiepark van 'O.L. Vrouw, Troosteres in elke nood' uit te breiden met een Park van Vrede.
De bedoeling is om het geheel om te toveren tot een eigentijds meditatieoord, waar niet alleen lokale slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog worden herdacht, maar alle slachtoffers van alle oorlogen.
Dit alles onder de slogan: 'Ommel, waar vriend en vijand vrede vindt'.

De realisering van het Mariaoord Ommel | Park van Vrede is afhankelijk van substantiële subsidies. Er wordt door een zeer betrokken groep vrijwilligers hard aan gewerkt.

Wij houden u graag van de vorderingen op de hoogte via deze site.