Slider

Activiteitenprogramma

Doublecrash betreft een driedaags programma rond de internationale herdenking van de mysterieuze Dubbelcrash die op 7 februari 1945 plaatsvond in de Astense Veluwepeel en waarbij in totaal negen Franse luchtmachtsoldaten om het leven kwamen.

 

Donderdag 6 februari:

De werkgroep heeft een herdenkingsprogramma in de steigers gezet, dat begint met de ontvangst van de buitenlandse gasten op donderdag 6 februari.

Vrijdag 7 februari:

Het programma concentreert zich op 7 februari. Die dag is er in Museum Klok & Peel een ontvangst met staande lunch voor genodigden en een officieel gedeelte met toespraken in de Oranjerie. Tijdens deze bijeenkomst wordt het eerste blijvend aandenken, het boek Doublecrash van Piet Snijders, overhandigd aan de Franse nabestaanden van de Doublecrash en de commissaris van de Koning Wim van de Donk. Het bijzondere boekwerk is vanaf februari te koop in onder andere Museum Klok & Peel.

Openbare herdenking: 

Vanaf 15.00 uur vindt het publiek toegankelijke tweede deel van de officiële herdenking plaats. Ook hier zijn toespraken. Er wordt een blijvend kunstwerk/monument onthuld van de Heusdense kunstenaar Theo van Dam.

Verder op locatie: een bloemenhulde, muzikaal eerbetoon en - als de weersomstandigheden het toelaten - een fly-by door de luchtmacht.

Op beide herdenkingslocaties zullen ook jongeren hun steentje bijdragen: van Scouting Nederweert en scholieren van de Antoniusschool in Heusden.

Na het tweede officiële gedeelte worden de genodigden teruggebracht naar Museum Klok & Peel.

Zaterdag 8 februari:

Het herdenkingsprogramma voor de buitenlandse gasten wordt op zaterdag 8 februari voortgezet met activiteiten naar keuze, die gefaciliteerd worden door de organisatoren.

Doublecrash is een activiteit van Death Valley De Peel.