Double Crash; een internationaal mysterie

Twee ongelukken, één vliegtuig teruggevonden. Wat is er gebeurd tijdens en na de mysterieuze Dubbelcrash (EN: Double Crash) in 1945 in De Peel, waarbij ogenschijnlijk één vliegtuig volledig van de aardbodem verdween? 

Op 7 februari 2020 is het 75 jaar geleden dat in De Peel, onder Heusden (hoek Veluwsedijk/ Kokmeeuwenweg) vrijwel tegelijkertijd twee identieke RAF-bommenwerpers met Franse bemanningen uit de lucht werden geschoten. Ze behoorden tot hetzelfde squadron, zaten in dezelfde missie. Ook het einde van hun missie zou vrijwel identiek zijn. Toch zouden beide missies totaal anders 'de geschiedenisboeken' in gaan.

Een groep enthousiaste onderzoekers uit De Peel hebben zich, met behulp van Franse militairen, op het mysterie gestort. Op 7 februari 2020 zal een internationale herdenking plaatsvinden in Heusden, waarbij onder andere een monument wordt onthuld. De groep wil Geneviève en haar lotgenoten, maar ook nabestaanden van de NA-197 en andere geïnteresseerden, uitnodigen voor een gezamenlijke herdenking op locatie, waarbij onder andere een monument wordt onthuld.

Aan de herdenking is een activiteitenprogramma (6,7 en 8 februari 2020) en een educatiepakket gekoppeld. Houd de website in de gaten voor het actuele programma. Het project Double Crash is onderdeel van Death Valley De Peel en wordt ondersteund door diverse partners.