banner-1800x447

Boek

Boek 'Doublecrash' van Piet Snijders

Oud-journalist (ED) Piet Snijders neemt je, middels zijn prachtige teksten, mee naar 7 februari 1945. Het moment waarop de mysterieuze dubbelcrash in De Peel plaatsvond. Twee bommenwerpers verdwenen bijna tegelijkertijd van de radar, maar één vliegtuig is teruggevonden. Wat is gebeurd voor, tijdens en na de grote crash van 1945 in De Peel? Piet Snijders zocht het, naar aanleiding van een noodoproep van één van de Franse nabestaanden, uit. Een doorgewinterd team van experts hielp hem daarbij. Lees het bloedstollende verhaal; te koop in de webshop van Museum Klok & Peel

Verhalenboek 'Death Valley De Peel' van Piet Snijders 

Aan de basis van vele activiteiten die onder de vlag van Death Valley De Peel  worden georganiseerd staan de verhalen die tijdens 1940-1945 in De Peel zijn ontstaan. 50 bijzondere verhalen zijn bijeen gebracht in het verhalenboek Death Valley De Peel dat geschreven is door oud-journalist Piet Snijders.

Snijders is de inhoudelijke aanjager van het Death Valley-programma. Zijn boek, tot stand gekomen met hulp van Elly van Loon-van de Moosdijk, omvat vijftig regionale oorlogsverhalen, die samen het verhaal van de Peel in de Tweede Wereldoorlog vertellen. De verhalen vormen de basis van de expositie en komen ook terug in activiteiten die zich komend jaar buiten het museum afspelen. Het rijk geïllustreerde boek telt 144 pagina's en is nu te koop voor € 19,45. Het boek is beschikbaar in de regionale boekhandel en in Museum Klok & Peel. (Uitgeverij Museum Klok & Peel).

Ook kunt u het boek hier online in de webshop van Museum Klok & Peel bestellen.

 

 

Recensies

Rieks Holtkamp over het boek 'Death Valley De Peel': "Piet Snijders schreef een prachtig boek over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in De Peel. In Eindhoven, op pakweg 15 kilometer afstand, wordt wel eens gedacht dat de oorlog op 18 september 1944 voorbij was, met nog een afschuwelijk Duits bombardement op 19 september. Maar in De Peel en om Helmond werd in de dagen daarna nog verbitterd gestreden. In dit prachtige boek wordt daarover op bewonderenswaardige wijze getuigenis afgelegd. Niet alleen in tekst, maar ook in foto's en de vormgeving. In Museum Klok & Peel in Asten is daarover, in aanvulling op het boek, een indringende tentoonstelling ingericht met filmbeelden van die oorlogsweken. Terecht is dit verwaarloosde deel van de Nederlandse en Europese oorlogsgeschiedenis naar voren gehaald. Het boek is in een oplage van 2000 exemplaren gedrukt, gefinancierd door vooruitziende sponsoren in het kader van Brabant Remembers 40-45."

Eindhovens Dagblad over het boek 'Death Valley De Peel':

Bekijk de recensie door op de volgende link te klikken: Boekbespreking Mario Bouwmans in ED, 12 juni