Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Venstertentoonstelling Death Valley De Peel

01/05/2019 @ 09:30 - 31/12/2020 @ 17:00

Drieluik 75 years of Stories to Remember

In Museum Klok & Peel is de overzichtstentoonstelling te bezoeken over De Peel in oorlogstijd. De tentoonstelling Death Valley De Peel is geschikt voor jong en oud. De bezoeker krijgt in de tentoonstelling een duidelijk beeld over wat er in De Peel tussen 1940-1945 heeft plaatsgevonden. Bekijk bijzondere filmfragmenten, foto’s en objecten, zoals brokstukken van gecrashte vliegtuigen. Luister naar de unieke interviews van overlevenden en nabestaanden. Of neem een kijkje in de nagebouwde schuilkelder.

De tentoonstelling Death Valley De Peel is het slotstuk van het drieluik waarin de onderwerpen ‘klok’ en ‘Peel’ zijn gekoppeld aan WOII in Museum Klok & Peel. De tentoonstellingen ‘Klokkenroof!- Plundered Bells’ en ‘Meisjes van Toen’ zijn ook te bezoeken met een entreebewijs van Museum Klok & Peel.

Venstertentoonstelling Death Valley De Peel

De Peel is in september 2019 75 jaar bevrijd. De oorlog veranderde voorgoed het leven van veel mensen. Hun verhalen werden onze verhalen. Maar ontelbaar veel verhalen uit De Peel, ontstaan tijdens WOII, zijn nog niet verteld of gedeeld.

Dit is het moment om ze op te halen en ze via diverse activiteiten beschikbaar te stellen aan alle generaties.
Met het project Death Valley De Peel zal Museum Klok & Peel daaraan, in samenwerking met de 6 Peelgemeenten en Brabant Remembers, in 2019 en 2020 een bijdrage leveren. We vertellen ze door. Opdat we weten, beseffen en nooit vergeten.

Een hevige lucht- en grondoorlog in De Peel

Death Valley De Peel, het klinkt onheilspellend en niet zonder reden. Het herinnert aan de geallieerde piloten die tijdens WOII in De Peel omkwamen. De term werd gebruikt door piloten en ooggetuigen. Daarnaast is er tussen 1940 en 1945 ontstellend veel gebeurd in De Peel.

In de ‘venstertentoonstelling’ staan de 6 gekozen Brabant Remembers-vensterverhalen uit De Peel én de +/- 50 Peellandse verhalen van alle Peelgemeenten centraal. Met korte info over grote oorlogsthema’s die in De Peel gespeeld hebben. Weet jij wat er zich in De Peel heeft afgespeeld als je bijvoorbeeld naar de volgende grote thema’s kijkt: ‘Mobilisatie’, ‘Inval’, ‘Bezetting’, ‘Verzet’, ‘Bevrijding’, ‘Capitulatie’ en ‘Luchtoorlog’? Deze, maar nog veel meer onderwerpen, komen aan bod in de nieuwe tentoonstelling.

Bekijk de Peelkaarten waarop de vijf fasen van de oorlog overzichtelijk, per dorp, zijn weergegeven. Ervaar de krapte in een nagemaakte schuilkelder, bekijk de belevingswanden met verhalen, originele objecten of de video wall waarop regionaal beeldmateriaal uit WOII en animaties te zien en te horen is. Ook zijn er vijf mediaposten opgenomen in de tentoonstelling. In deze mediaposten zijn diverse interviews met en video’s van overlevenden opgenomen.

Beleef de tentoonstelling in Museum Klok & Peel, Asten. Ostaderstraat 23

Gegevens

Begin:
01/05/2019 @ 09:30
Einde:
31/12/2020 @ 17:00
Evenement Categorieën:
,
Site:
www.deathvalleydepeel.nl

Organisator

Museum Klok & Peel
Telefoon:
0493-691865
E-mail:
info@museumklokenpeel.nl
Site:
www.museumklokenpeel.nl

Locatie

Museum Klok & Peel
Ostaderstraat 23
Asten, Noord-Brabant 5721 WC
+ Google Maps
Telefoon:
0493-691865
Site:
www.museumklokenpeel.nl