Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nacht van het Witte Doek

25 augustus @ 13:00 - 19:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on 25/08/2019 at 13:00

De Nacht van het Witte Doek biedt vanuit het thema “De Nacht Wacht Niet” meer dan 30 films op 15 verschillende plekken in Deurne en een gevarieerd randprogramma over film, kunst en oorlog/bevrijding.

Op zaterdag en zondag worden er door de dag heen in de stationsrestauratie Daily Deurne korte docu’s vertoond over de oorlog en bevrijding, en meer in het bijzonder over station Deurne en het spoor.

  • Op zaterdagavond vertonen wij op het stationsplein buiten de film “De Punt” over de treinkaping in 1977, waarin de Hondekop trein een hoofdrol vervulde. De film wordt ingeleid door Rein Sohilait, die actief en betrokken is bij de Molukse geschiedenis. Aanvang inleiding 21.00 uur en film 21.30 uur.
  • Op zaterdagavond van 19.00 uur tot 21.00 uur in Groot Atelier De Wieger brengt Martin Reuser de monoloog “Waarom heb je mijn schouder niet gezocht” met daarna de vertoning van de film “Om nooit te vergeten”, waarin het verhaal centraal staat van zijn overleden vader, die als NSB-er voor de Duitse SS heeft gewerkt en overleed in het laatste oorlogsjaar tijdens gevechten in de Peel.
  • Op zondagmiddag vertonen we in Holtens Molen (Veldstraat Deurne) twee films elk twee maal (tussen 13.00 uur en 17.00 uur, zie programma op www.nachtvanhetwittedoek.nl : “Drama in het Ommels Eindje” en “De Peel, 50 jaar bevrijd (1994).” Voorafgaand daar aan vertelt Anita van Bakel het verhaal van haar grootmoeder hoe zij destijds met gevaar voor eigen leven een gewonde Duitse soldaat heeft kunnen helpen.
  • Gedurende zaterdag en zondag 24/25 augustus  is bij Station Deurne een groep van 5 legervoertuigen en een legertent van de Lucky Seventh Historical Group aanwezig om het verhaal van oorlog en bevrijding gezicht te geven.
  • Deze nieuwe documentaire van Stichting Pelicula vertelt en verbeeldt een aantal persoonlijke verhalen die zich afspelen in de periode vanaf september 1944, waaronder het verhaal van Martin Reuser. Hier Richard Schoutisse (Stichting Oorlogsslachtoffers) en Martin Reuser in gesprek over de documentaire “Om nooit te vergeten”.

Gegevens

Datum:
25 augustus
Tijd:
13:00 - 19:00
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
www.nachtvanhetwittedoek.nl

Organisator

Stichting het Witte Doek
Telefoon:
06- 53620314
E-mail:
info@nachtvanhetwittedoek.nl
Website:
www.nachtvanhetwittedoek.nl