Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lezing ‘Peelpijn’ en film ‘Zwarte Plak’

16 maart @ 20:00 - 22:00

Lezing ‘Peelpijn’ van auteur Stephan van Erp. Aansluitend de unieke film over de ‘Zwarte Plak’; inclusief korte inleiding van journalist Piet Snijders.

Beschrijving verhaal ‘Peelpijn’.
Het leven is hard voor Cato en Hannes. In een oude vervallen boerderij, diep verscholen in de Peel, bouwen ze samen een toekomst op. De armoede kleeft aan hen. De stille Hannes maakt lange dagen op de turfvelden, Cato heeft haar groentetuin en zorgt voor haar zieke moeder. Als Cato een zigeunervrouw ontmoet waarschuwt zij haar voor ‘water, vuur en zielenpijn.’ Het leven van Cato en haar gezin krijgt sindsdien een dramatische lading.
Jaren later, het is de zomer van 1944, is de oorlog in het gezin van Cato en Hannes binnengedrongen. Hun zoon Driek moet onderduiken en Cato regelt voor hun dochter Marta een baantje als dienstmeisje bij de burgemeester in het dorp. De nazi’s zitten steeds meer in het nauw en hebben de burgemeester in het vizier.

Peelpijn is een intiem portret van een arm jong gezin uit het begin van de vorige eeuw. Het verhaal is deels gebaseerd op waargebeurde gebeurtenissen in de familie van de auteur.

‘Herinneringen uit verhalen van papa komen weer tot leven in dit mooi geschreven ontroerende boek.’
Noortje en Marion Smulders, kleindochters van oud-burgemeester Smulders van Someren

‘Laag na laag neemt Stephan van Erp je mee naar de Peel van weleer. Een prozaïsche ode aan moedige Brabanders die voor duivelse dilemma’s kwamen te staan.’
Tania Heimans, schrijfster en vakdocent Schrijversacademie

Van de Astense schrijver Stephan van Erp verschenen eerder de romans Retour Baxley (2015) en De Belofte (2017). Hij schrijft zijn romans veelal in een boomhut.

 

Gegevens

Datum:
16 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorieën:
, , , ,
Website:
www.museumklokenpeel.nl

Organisator

Museum Klok & Peel
Telefoon:
0493-691865
E-mail:
info@museumklokenpeel.nl
Website:
www.museumklokenpeel.nl

Locatie

Museum Klok & Peel
Ostaderstraat 23
Asten, Noord-Brabant 5721 WC
+ Google Maps
Telefoon:
0493-691865
Website:
www.museumklokenpeel.nl